Utopia Initialen / Dutch Alphabets

Bijzonderheden
– Letterproef gedrukt in drie pantone kleuren.
– Publicatie van uitgeverij De Buitenkant.
– Gebundeld in gekartoneerde casette.
Een letterproef speciaal ontworpen voor de uitgave Dutch Alphabets, een gelimiteerde publicatie samengesteld door Mathieu Lommen (Universiteit van Amsterdam) en Peter Verheul (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten). Deze publicatie bundelt 46 letterproeven, die de klassieke lettervoorbelden (als handleiding voor reclameschilders) vertalen naar een hedendaags gebruik.

Geïnspireerd door gehistoriseerde initialen – middeleeuwse beginletters waarin voorstellingen of figuren zijn geschilderd – zijn de Utopia Initialen een moderne kijk op het gebruik van initialen. Waar deze vroeger werden gebruikt om verhalen toe te lichten of de wonderen van het geloof uit te beelden, is het doel van de Utopia Initialen een betere wereld te bouwen, bijvoorbeeld een wereld zonder grenzen, monetaire overheersing of honger.

Elk initiaal is geïllustreerd met objecten of vormen verbonden aan een enkele utopie, die de lezer zou moeten inspireren deze wereld na te streven. Door het gebruik van een Utopia Initialen zou deze utopische wereld dichterbij moeten komen, een letter per keer.
Utopia intialen
Utopia intialen
Utopia intialen